19. Fins aquí he arribat / Hasta aquí he llegado

19. Fins aquí he arribat / Hasta aquí he llegado

  • Autor de la entrada:


Pilar Pasanau – Peter Punk (Mini-240)

19. Fins aquí he arribat (CAT) 

Potser millor començar pel final…per la decisió d’abandonar la regata.

Tot s’ha acabat. He arribat a Vigo després de gairebé tres dies amb una espessa boira que se m’ha calat fins els ossos i sense veure més enllà de la proa…navegant contra un vent gairebé inexistent i capritxós de terra que no em deixava arribar mai. Però se que fins aquí he arribat.

I l’avaria ha estat la part elèctrica del pilot automàtic…el commutador que em permet combinar el pilot hidràulic amb el mecànic… s’ha cremat. Així que porto el barco a mà i intento arribar a port…però necessito el meu temps…malgrat se que hi haurà gent preocupada al veure que la derrota o camí del barco no para de donar voltes…necessito temps per assimilar la meva retirada.

Tinc la cara plena de gotetes de boira…i els ulls plens de mar. Ho he estat valorant tot…sols em queden unes 12 hores per a fer reparacions. He perdut masses dies a la primera parada a la Corunya i els altres barcos de la regata estan més a prop de Canàries. A més, havent-me lesionat en l’ultima regata de la classe mini per aconseguir les milles no he tingut el temps ni els diners suficients per optimitzar el Peter Punk. Ja m’he arriscat prou com per continuar fins a Lanzarote. Potser ara es temps de parar.

Un cop he pres la decisió ja sols queda esperar a que es llevi la boira…i aquella nit un ocellet arriba al Peter Punk completament esgotat. Li dic que pot passar la nit amb nosaltres…i metres li parlo amb tendresa l’agafo per escalfar-lo…no vol…obro les mans per a que vegi que pot marxar quan vulgui i com que es queda quiet el torno a agafar per acaronar-lo…mentre l’ocellet va saltant de la mà al cap i del cap a l’espatlla…la meva tristesa va marxant a poc a poc… L’endemà matí l’ocellet ja haurà marxat…i jo em sentiré una mica millor…

…Ho he fet el millor que he pogut…ara a preparar-me per la Mini Transat del 2017!!!

19. Hasta aquí he llegado (ESP) 

Quizás mejor empezar por el final… por la decisión de abandonar la regata.

Todo ha terminado. He llegado a Vigo después de casi tres días con una densa niebla que se me ha calado hasta los huesos y sin ver más allá de la proa… navegando contra un viento casi inexistente y caprichoso de tierra que no me dejaba llegar nunca. Pero hasta aquí he llegado. 

Y la avería ha sido la parte eléctrica del piloto automático… el conmutador que me permite combinar el piloto hidráulico con el mecánico… se ha quemado. Así que llevo el barco a mano e intento llegar a puerto… pero necesito mi tiempo… a pesar de que habrá gente preocupada al ver que la derrota o camino del barco no para de dar vueltas… necesito tiempo para asimilar mi retirada.

 Tengo la cara llena de gotitas de niebla… y los ojos llenos de mar. Lo he estado valorando todo… sólo me quedan unas 12 horas para hacer reparaciones. He perdido demasiados días en la primera parada en A Coruña y los otros barcos de la regata están más cerca de Canarias. Además, habiéndome lesionado en la última regata de la clase mini para conseguir las millas no he tenido el tiempo ni el dinero suficiente para optimizar el Peter Punk. Ya me he arriesgado suficiente como para continuar hasta Lanzarote. Quizás ahora es tiempo de parar. 

Una vez he tomado la decisión ya sólo queda esperar a que se levante la niebla… Y esa noche un pajarito llega al Peter Punk completamente agotado. Le digo que puede pasar la noche con nosotros… y mientras le hablo con ternura lo cojo para calentarlo… no quiere… abro las manos para que vea que puede marchar cuando quiera y como se queda quieto lo vuelvo a coger para acariciarlo… mientras el pajarito va saltando de la mano a la cabeza y de la cabeza al hombro… mi tristeza va desapareciendo poco a poco… Al día siguiente por mañana el pajarito ya se habrá ido… y yo me encontraré un poco mejor… 

…Lo he hecho lo mejor que he podido… ahora a prepararme para la Mini Transat de 2017!!!