9. La sortida de la regata / La salida de la regata

9. La sortida de la regata / La salida de la regata

  • Autor de la entrada:


9. La sortida de la regata

Avui és 14 d’octubre i per fi comença la regata. Just donar el senyal de sortida de la Mini Transat em poso dels 5 primers minis… Uaaaaa!! Estava a sotavent de la flota. Se’m posen els pèls de punta al veure la flota darrera. Fa vent i vull prendre un ris a la major però el pilot automàtic em tornar a fallar. Els minis em van avançant i jo no hi puc fer res. Veig marxar del meu costat en Bruno… com em passa en Charli… després en Joel… i la Justine que la tenia al darrera.
Han vingut d’arreu de Galícia per a veure la sortida de la regata. Alguns em segueixen durant unes quantes milles… em criden i m’encoratgen. Torno a veure algunes cares que ja havia vist a Gijón. No els hi dic res… aquest moment és per gaudir-ho! L’alegria que em dona veure tanta gent animant és suficient per a mi. Navego tota la nit i pel mati ja estic posant rumb a Bayona. És el port que em ve més de pas i sembla més fàcil l’accés.
La gent va apareixent pel port… el José, l’Alejando, l’Espi, el Jesús, el Pablo, el Juan, el Carlos, el Fernando, el Miguel… coneixent les dures condicions de la regata… per deixar-me el seu mòbil… reparar alguna cosa…revisar alguna altra… oferir-me casa per dutxar-me i dormir… finalment em vaig dedicar a dirigir per organitzar les feines per tothom i vàrem tornar a posar el Peter Punk per a continuar la regata.
El que més em preocupava era el pilot automàtic però després de la prova de mar semblava que funcionés be.
Ja és de nit… 25 nusos de vent a port… no ha estat difícil convencem quan els mariners m’han dit que millor sortir pel mati. M’han recomanat no navegar a prop de la costa portuguesa pels pesquers i per la onada tan grossa i creuada que es formava per aquella zona degut a que venia rebotada de la costa. Més tard ho vaig entendre… o millor dit més tard ho vaig sentir.

9. La salida de la regata

Hoy es 14 de octubre y por fin empieza la regata. Justo dar la señal de salida de la Mini Transat me pongo de los 5 primeros minis … Uaaaaa ! Estaba a sotavento de la flota. Se me ponen los pelos de punta al ver la flota detrás. Hace viento y quiero tomar un rizo en la mayor, pero el piloto automático me vuelve a fallar. Los minis me van avanzando y yo no puedo hacer nada. Veo marchar de mi lado a Bruno… como me pasa Charli… luego Joel… y Justine que la tenía detrás.

Han venido de todas partes de Galicia para ver la salida de la regata. Algunos me siguen durante varias millas… me llaman y me alientan. Vuelvo a ver algunas caras que ya había visto en Gijón. No les digo nada… este momento es para disfrutarlo! La alegría que me da ver a tanta gente animando es suficiente para mí. Navego toda la noche y por la mañana ya estoy poniendo rumbo a Bayona. Es el puerto que me viene más de paso y parece más fácil el acceso .

La gente va apareciendo por el puerto… José, Alejando, Espi, Jesús, Pablo, Juan, Carlos, Fernando, Miguel, Maxi… conociendo las duras condiciones de la regata… por dejarme su móvil… reparar algo… revisar alguna otra… ofrecerme casa para ducharme y dormir… finalmente me dediqué a dirigir para organizar los trabajos para todos y volvimos a poner el Peter Punk para continuar la regata.

Lo que más me preocupaba era el piloto automático pero después de la prueba de mar parecía que funcionase bien.

Ya es de noche… 25 nudos de viento en el puerto … no ha sido difícil convenceme cuando los marineros me han dicho que mejor salir por la mañana. Me han recomendaron no navegar cerca de la costa portuguesa por los pesqueros y por la ola tan grande y cruzada que se formaba por esa zona debido a que venía rebotada de la costa. Más tarde lo entendí… o mejor dicho más tarde lo sentí.