3. Les emocions / Las emociones

3. Les emocions / Las emociones

  • Autor de la entrada:


3. Les emocions
Han passat tres setmanes i la finestra meteorològica no apareix. Cadascú passa l’espera com pot. Jo passo els dies entre la família d’acollida, els companys, el Peter Punk… anant a les activitats que organitzen… i així vaig coneixent la Bretanya.
Sembla ser que es comença a obrir una finestra i ens comuniquen que en breu sortirem rumb a Sada (A Corunya) la finestra és petita i darrera hi ha un front que està arribant… però sense saber exactament quan. Canviem els minis de port per estalviar-nos problemes amb la marea. Mentre faig el trasllat del mini de la Pip m’explica que està angoixada veient el pronòstic de mal temps per la sortida… intento animar-la… i no me n’adono fins poc més tard que ara sóc jo qui està preocupada. A l’hora de dinar em trobo amb en Jannus, un estonià, alt i d’aspecte fort… i li explico com em sento… poc a poc el meu malestar va desapareixent… compartir-ho ajuda! (Després m’assabentaria que ell no havia fet la sortida de la regata)
És de nit, plou i fa fred. Demà 29 d’octubre es farà la sortida. Estic al port de Treboul (Douarnenez, França) veient la flota de 84 vaixells preparada per afrontar demà la Mini Transat…4.020 milles en solitari… en una embarcació de 6.50 metres… i sé que no podré rebre ajuda externa. Respiro fons i se m’entelen els ulls mentre recordo com he arribat fins aquí… Durant els dos mesos previs a la regata he compaginat la feina al Centre Municipal de Vela Barcelona amb la preparació del Peter Punk, el meu Mini-519. Ha estat una bogeria!… però he gaudit cada moment! No se que hauria fet si no haguessin aparegut el Pol, l’Andrés, l’Albert, l’Oscar, el Joan, la Regina, el Gerard, el Pau, l’Àlex, l’Andrea, el Jose, el Sami, l’Eva, el Peter… a donar-me un cop de mà… Però ara no és moment de plorar. Vaig cap el barco a fer l’últim repàs… que tot estigui bé. Ostres! El llum de navegació del topall del pal no s’encén! Truco en Joel del Dame Argo (Mini-835) que també fa la regata i em diu que demà a les 06.00 em pujarà al pal. Un altre angelet!


3. Las emociones

Han pasado tres semanas y la ventana meteorológica no aparece. Cada uno pasa la espera como puede. Yo paso los días entre la familia de acogida, los compañeros, el Peter Punk… yendo a las actividades que organizan… y así voy conociendo la Bretaña.


Parece ser que se empieza a abrir una ventana y nos comunican que en breve saldremos rumbo a Sada (A Coruña ) la ventana es pequeña y detrás hay un frente que está llegando… pero sin saber exactamente cuándo. Cambiamos los barcos de puerto para ahorrarnos problemas con la marea. Mientras hago el traslado del mini de Pip me cuenta que está angustiada viendo el pronóstico de mal tiempo para la salida… intento animarla… y no me doy cuenta hasta poco más tarde que ahora soy yo quien está preocupada. A la hora de comer me encuentro con Jannus, un estoniano, alto y de aspecto fuerte… y le explico como me siento… Poco a poco mi malestar va desapareciendo… compartirlo ayuda! (Después me enteraria que él no habia hecho la salida de la regata)

Es de noche, llueve y hace frío. Mañana 29 de octubre se dará la salida. Estoy en el puerto de Tréboul ( Douarnenez, Francia ) viendo la flota de 84 barcos preparada para afrontar mañana la Mini Transat… 4.020 millas en solitario… en una embarcación 6.50 metros… y sé que no podré recibir ayuda externa. Respiro hondo y se me empañan los ojos mientras recuerdo cómo he llegado hasta aquí… Durante los dos meses previos a la regata he compaginado el trabajo en el Centro Municipal de Vela Barcelona con la preparación del Peter Punk, mi Mini-519. Ha sido una locura!… pero he disfrutado cada momento! No se que hubiera hecho si no hubieran aparecido Pol, Andrés, Albert, Oscar, Joan, Regina, Gerard, Pau, Àlex, Andrea, Jose, Sami, Eva, Peter… a echarme una mano. …Pero ahora no es momento de llorar. Voy hacia el barco para hacer el último repaso… que todo esté bien. Ostras! la luz de navegación del tope del palo no se enciende! Llamo a Joel del Dame Argo ( Mini-835 ) que también hace la regata y me dice que mañana a las 06.00 me subirá al palo. Otro angelito !